Gündem

Artan Küresel Sağlık Problemleri Ebelik Mesleğinin Önemini Arttırıyor

Dünya Ebeler Haftası çerçevesinde Türkiye Hastanesi tarafından düzenlenen bu yılki sempozyumun ana teması “Küresel Değişim ve Ebelik” oldu. Etkinlikte küresel değişim ve ısınma ile birlikte artan sağlık sorunları ve azalan doğum oranları sebebiyle ebelik mesleğinin günden güne daha fazla önem taşıdığı belirtilirken aynı zamanda gelişen sağlık teknolojileri ile mesleğin nasıl entegre olduğu konuları ele alındı.

Kamu

Ekonomi

İncir Ve Zeytin Yaprağı Molekülü İle 17. Patente Ulaşan Ar-Ge''ciler Aydın Ekonomisine Umut Oldu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri, Aydın’ın milli meyvesi incir ve zeytini yeniden ele aldı. Bugüne kadar pek çok faydası tespit edilen incir ve zeytinin sahip olduğu bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin yanında yaşlanmayı geciktirici (anti aging) bir nutrasötik ve farmasötik bileşim de olduğu belirtildi.

Türk Kadın Girişimci, Cilt Bakımında ''erişilebilir Lüks'' Dönemini Başlattı

Türk kadın girişimci, güzellik endüstrisinde gün geçtikçe pazar payını artıran cilt bakım ürünlerinde yeni bir döneme kapı aralıyor. Globaldeki trendlerin izini sürerken markasıyla kaliteli ve doğal cilt bakım ürünlerini herkes için erişilebilir kılıyor.